Plezierige huishond

De opvoeding van je hond neem je uiteraard serieus want je wilt dat het straks een hele fijne gezinshond wordt. Een veilige basis heb je al gelegd. Toch zijn er wel wat dingen waardoor je je afvraagt of je nog steeds op de goede weg bent om die fijne gezinshond te krijgen die je voor ogen hebt.

Herken je dit?

 • In het begin kostte het je best wat moeite om je hond mee te laten wandelen. Nu hij wat groter is is er niet altijd een peil op te trekken. Of hij gaat op de grond liggen, of hij begint in de lijn te hangen. Vooral als er een andere hond of kinderen in beeld komen is hij soms niet te houden.
 • Toen je hond klein was liep hij overal achter je aan. Nu hij wat ouder is lokt de buitenwereld en sta je soms te roepen tot je een ons weegt voor hij weer bij je terug komt. Niet erg handig als je nog naar je werk moet.
 • Als er bezoek komt is je hond overenthousiast. Hij bedoelt het allemaal niet kwaad, maar het gespring en geblaf is hinderlijk en mag wat jou betreft wel ophouden. 
 • Je zag bij andere honden in de wachtkamer wat een gedoe het kan worden om naar de dierenarts te gaan. De dierenarts was de eerste keer nog een grote vriend van je hond. Na de laatste inenting was hij al een stuk minder enthousiast. Dat zal nog wat worden als hij straks volwassen is...
 • Je hoopt nog steeds dat je een keer na een lekker wandeling samen met je gezin en de hond neer kunt strijken op een terrasje zonder dat de hond zijn kop in de tas of het kruis van de mensen aan het tafeltje naast je steekt.
 • Als je ‘s avonds de kinderen op bed hebt liggen en zelf op de bank neerploft met een kop thee en een boek vind je hond het, ondanks die lange wandeling eerder vandaag, tijd voor actie. Met geblaf en gepiep maakt hij je dit duidelijk. Tot zo ver de rust aan je hoofd...

 

Hoe zou het voor je zijn als

 • Jullie allebei kunnen genieten van jullie wandelingen en het overmatig getrek aan de lijn stopt.
 • Je hond komt als je hem roept.
 • Je bezoek kunt ontvangen en je hond rustig blijft.
 • De bezoekjes aan de dierenarts ontspannen blijven verlopen.
 • Je een terrasje kunt pakken zonder gênante situaties veroorzaakt door je hond.
 • Je na een drukke dag kunt genieten van je welverdiende rust zonder dat je hond begint te zeuren om aandacht.

Dit is mogelijk als je mijn puppycursus “Een goede start voor je gezinshond” volgt. Dat zijn 8 lessen van 30 minuten bij ons op locatie. 

 

Aan het einde van dit traject

 • Weet je hoe je ontspannen met je hond kunt wandelen zodat jullie allebei kunnen genieten van jullie wandelingen.
 • Krijg je contact met je hond waardoor het terugroepen makkelijker is.
 • Hebben jij en je hond het vertrouwen om ook in de toekomst ontspannen naar de dierenarts te blijven gaan.
 • Stap je met zelfvertrouwen het terras op want jouw hond zal niemand tot last zijn.
 • Kan je na een dag zorgen voor iedereen in het gezin je eigen rustmoment pakken met een hond die er ook lekker bij gaat liggen.

 

 

Wat is dan de investering?

Je investering is in een goede start voor je gezinshond is €125,- en 10 keer wekelijks 45 minuten in een groepje training bij ons op locatie. Daarnaast oefen je iedere dag een paar minuten thuis met je hond.

 

 

Veel gestelde vragen

Q Wanneer geef je de cursus?
A Op dit moment zijn er lessen op woensdagavonden op zaterdagmorgen. 

Q Wanneer begint de cursus?
A Je kunt op ieder moment van de maand beginnen.

Q Werk je alleen met groepen?
A Voor de opvoeding van pups en jonge honden is het het best om eerst individueel door mij geholpen te worden. Op deze manier krijgen jullie de tijd en aandacht van mij die jullie verdienen en is er ruimte voor je vragen. Ik kan aansluiten bij wat jullie nodig hebben voor de beste ontwikkeling van je hond. De vervolgstap is om aan te sluiten in een groepje, zodat je hond leert om zich, ook als er andere honden zijn, op jou te concentreren.

Q Voor welke leeftijd is deze cursus geschikt?
A Voor honden vanaf 6 maanden.

Q Trainen we ook buiten als het slecht weer is?
A Als het weer het toelaat kunnen we buiten aan de slag op ons omheinde trainingsveld. Als het echt slecht weer is kunnen we binnen trainen. 
 
Wat voor lijn neem ik mee voor mijn hond?
Bij voorkeur een goed passend Y-tuig met een lijn van tussen 2,5 en 5 meter. Voor je een tuig aanschaft leg ik je met alle plezier uit wat goed passende tuigen zijn en waar je die kunt kopen.

Q Moet ik verder nog iets meenemen?
A Een kleedje voor je hond, een gevulde kong, een speeltje wat in je hand past en toch lang genoeg is, zoals een fleece vlecht en veel lekkere beloningsvoertjes.