Een veilige basis voor hond én kind - 1 op 1

Herken je dit?

 • Je kinderen vinden de pup megaleuk! Als magneten worden ze erdoor aangetrokken, al zijn je kinderen en de pup niet altijd even voorzichtig met elkaar. Natuurlijk willen ze graag met elkaar spelen maar als de pup begint te bijten vinden je kinderen het al snel niet leuk meer. En je merkt dat het je begint op te breken om ze 100 keer op een dag af te leiden of om ze uit elkaar te halen.
 • Je wilde een hond om ermee te gaan wandelen, maar met je pup is het wandelen nog niet zo leuk als je verwacht had. Aan de ene kant wil je pup soms niet meelopen maar zodra je pup los mag is hij juist in van alles geïnteresseerd behalve in jou.
 • Speelgoed is het nieuwe goud geworden in jouw huishouden. Je pup vind alle speeltjes in huis geweldig. Ook die van de kinderen. Je pup is helemaal niet van plan om zo’n leuke knuffel af te staan aan jou of je kinderen. En ook op straat ligt van alles wat snel wordt veroverd of zelfs verorberd door je pup.
 • Je vind het irritant dat je bezoek en vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen wild enthousiast worden begroet of zelfs besprongen.


Hoe zou het voor je zijn als?

 • Het bijten stopt en je pup zijn tanden voorzichtig gebruikt tijdens het spelen.
 • Jij met je pup samen ontspannen kunt genieten van jullie wandelingen.
 • Je pup dingen die hij heeft gepakt ook weer af wil geven zonder strijd.
 • Je bezoek ontspannen kunt ontvangen zonder dat je je vervelend voelt over het gespring van je pup.
 • Je pup en je kind van tijd tot tijd op een leuke én veilige manier met elkaar kunnen spelen en je niet meer bang hoeft te zijn dat je kind zich pijn doet.
 • Je kind en je pup een goede band ontwikkelen en elkaar respecteren, zodat je pup straks die vriend voor je gezin is.

 

Dit is mogelijk als je mijn 1 op 1 traject “Een veilige basis voor hond en kind” volgt. Dat zijn 8 individuele sessies van 30 minuten bij ons op locatie. Een soort puppycursus maar dan eentje speciaal voor gezinnen met kinderen.

 

Aan het einde van dit traject

 • Ga je op een constructieve manier om met het bijtgedrag van je pup zodat het zo snel mogelijk helemaal stopt.
 • Heb je je pup geleerd om zachtjes te doen met zijn tanden.
 • Weet je wat de leuke en veilige spelletjes zijn die je kinderen met je pup kunnen spelen.
 • Kan je bezoek en kinderen ontvangen zonder dat je je bezwaard hoeft te voelen over het gedrag van je pup.
 • Is er geen strijd meer als je pup spulletjes in zijn bek pakt of het nu gaat om speelgoed van de kinderen of dingen van straat, omdat je hebt geleerd hoe je dit op een vriendelijke manier op kunt lossen.
 • Krijg je contact met je pup waardoor het terugroepen makkelijker is.
 • Weet je hoe je je pup ontspannen mee kunt laten lopen, zodat je kunt genieten van de wandelingen met je pup.
 • Heb ik je kunnen helpen met andere vragen die je had over de fase waar je pup in zit.

 

Je investering is in een gouden start voor hond en kind is €197,- en wekelijks 8 keer 30 minuten training bij ons op locatie. Daarnaast oefen je iedere dag thuis 3 keer 5 minuten met de oefeningen.


 

Veel gestelde vragen:

Q Nemen we de hond alle lessen mee?
A Ja, we gaan alle lessen ook in de praktijk aan de slag.

Q Wij hebben een baby, is dit traject geschikt voor ons?
A Jazeker, want een goede voorbereiding is het halve werk. Een veilige basis voor hond en kind is daarom heel geschikt als je onlangs een baby hebt gekregen.

Q Mogen de kinderen mee naar de trainingen?
A De lessen zijn gemaakt voor volwassenen. Jij bent als volwassene eindverantwoordelijk voor de omgang tussen je hond en je kind. Jij kent je eigen kind het best. Het is daarom aan jou om met alle tips en de informatie die je krijgt thuis met je kind aan de slag te gaan.
Afhankelijk van de leeftijd en de concentratieboog van je kinderen is het mogelijk dat ze sommige lessen mee gaan. Dit altijd na overleg vooraf met mij.

Q Is dit traject geschikt voor een hond met gedragsproblemen?
A Het traject is bedoeld voor het verbeteren van de interactie tussen hond en gezin. Als de gedragsproblemen hieronder vallen dan kan dit traject geschikt zijn om e.e.a. te verbeteren in combinatie met maatwerk begeleiding door mij. Neem voor een maatwerktraject per mail contact met me op voor de mogelijkheden.

Q Wat voor lijn neem ik mee voor mijn hond
A Bij voorkeur een goed zittend Y-tuig met een lijn van tussen 2,5 en 5 meter. Voor je een tuig aanschaft leg ik je met alle plezier uit wat goed passende tuigen zijn en waar je die kunt kopen.

Q Wat moet ik verder nog meenemen?
A Een kleedje voor je hond, een gevulde Kong, een speeltje wat in je hand past (een fleece vlechtje werkt heel fijn), veel beloningsvoertjes

Q Ik heb weinig tijd met mijn drukke gezinsleven. Heb ik dan wel wat aan deze training?
A Het vraagt hoe dan ook wel een investering van tijd en inzet. Het levert je daarna tijd op omdat je meer rust en veiligheid in de interactie tussen je hond en gezin creëert.

Q Ik zoek een puppycursus voor mijn hond. Is deze cursus daar geschikt voor?
A Jazeker, dit traject is bijzonder geschikt voor pups en jonge honden die in een gezin wonen of die op wat voor manier met kinderen in aanraking komen. Ook als je geen inwonende kinderen hebt. Dus voor opa en oma en ook als je bijvoorbeeld in een wijk woont waar je op straat kinderen tegen komt. 

Q Is een groepstraject niet beter voor de socialisatie?
A Een 1 op 1 traject is juist met een pup heel fijn. Het 1 op 1 oefenen zorgt juist voor extra voorspelbaarheid voor je pup. Er zijn verschillende andere dieren en dingen aanwezig om je pup mee te socialiseren. Het voordeel is dat er veel minder afleiding is en dat je ook niet staat te wachten op anderen. We kunnen dus lekker veel doen met elkaar!

Q Waar trainen we?
A Bij goed weer kunnen we buiten trainen op ons omheinde oefenveld. Bij slecht weer hebben we de mogelijkheid om binnen te oefenen.

Voor welke leeftijd is deze cursus geschikt?
Voor pups vanaf 8 weken tot 18 maanden.