Onze service: Dierenhotel - Hondenschool Hondenuitlaatservice

Een veilige basis

Puppycursus voor gezinnen

Gedrags therapie

Persoonlijke ondersteuning bij gedragsproblemen van je hond

Plezierige huishond

Problemen voorkomen door een goede start met je gezinshond te maken

Detectie zoeken

Mentale stimulatie draagt bij aan een tevreden hond. Gun je hond daarom deze leuke hobby.

Een veilige basis voor hond én kind

Herken je dit?
Je kinderen vinden de pup megaleuk! Als magneten worden ze erdoor aangetrokken, al zijn je kinderen en de pup niet altijd even voorzichtig met elkaar. Natuurlijk willen ze graag met elkaar spelen maar als de pup begint te bijten vinden je kinderen het al snel niet leuk meer. En je merkt dat het je begint op te breken om ze 100 keer op een dag af te leiden of om ze uit elkaar te halen.
Je wilde een hond om ermee te gaan wandelen, maar met je pup is het wandelen nog niet zo leuk als je verwacht had. Aan de ene kant wil je pup soms niet meelopen maar zodra je pup los mag is hij juist in van alles geïnteresseerd behalve in jou.
Speelgoed is het nieuwe goud geworden in jouw huishouden. Je pup vind alle speeltjes in huis geweldig. Ook die van de kinderen. Je pup is helemaal niet van plan om zo’n leuke knuffel af te staan aan jou of je kinderen. En ook op straat ligt van alles wat snel wordt veroverd of zelfs verorberd door je pup.
Je vind het irritant dat je bezoek en vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen wild enthousiast worden begroet of zelfs besprongen.

Ik wil mij inschrijven
Hoe zou het zijn als?

Het bijten stopt en je pup zijn tanden voorzichtig gebruikt tijdens het spelen.
Jij met je pup samen ontspannen kunt genieten van jullie wandelingen.
Je pup dingen die hij heeft gepakt ook weer af wil geven zonder strijd.
Je bezoek ontspannen kunt ontvangen zonder dat je je vervelend voelt over het gespring van je pup.
Je pup en je kind van tijd tot tijd op een leuke én veilige manier met elkaar kunnen spelen en je niet meer bang hoeft te zijn dat je kind zich pijn doet.
Je kind en je pup een goede band ontwikkelen en elkaar respecteren, zodat je pup straks die vriend voor je gezin is.

Dit is mogelijk als je mijn 1 op 1 traject “Een veilige basis voor hond en kind” volgt. Dat zijn 7 individuele sessies van 30 minuten bij ons op locatie. Een soort puppycursus maar dan eentje speciaal voor gezinnen met kinderen.

Aan het einde van dit traject

Ga je op een constructieve manier om met het bijtgedrag van je pup zodat het zo snel mogelijk helemaal stopt.
Heb je je pup geleerd om zachtjes te doen met zijn tanden.
Weet je wat de leuke en veilige spelletjes zijn die je kinderen met je pup kunnen spelen.
Kan je bezoek en kinderen ontvangen zonder dat je je bezwaard hoeft te voelen over het gedrag van je pup.
Is er geen strijd meer als je pup spulletjes in zijn bek pakt of het nu gaat om speelgoed van de kinderen of dingen van straat, omdat je hebt geleerd hoe je dit op een vriendelijke manier op kunt lossen.
Krijg je contact met je pup waardoor het terugroepen makkelijker is.
Weet je hoe je je pup ontspannen mee kunt laten lopen, zodat je kunt genieten van de wandelingen met je pup.
Heb ik je kunnen helpen met andere vragen die je had over de fase waar je pup in zit.

Je investering is in een gouden start voor hond en kind is €197,- en wekelijks 7 keer 30 minuten training bij ons op locatie. Daarnaast oefen je iedere dag thuis 3 keer 5 minuten met de oefeningen.Veel gestelde vragen

Q Nemen we de hond alle lessen mee?
A Ja, we gaan alle lessen ook in de praktijk aan de slag.

Q Is dit traject ook geschikt als er geen kinderen in ons huishouden zijn?
A Jazeker. Ook als er geen kinderen in het spel zijn is het belangrijk om een goede basis te leggen voor een plezierige huisgenoot. Een goed begin is tenslotte het halve werk.

Q Wij hebben een baby, is dit traject geschikt voor ons?
A Jazeker, want een goede voorbereiding is het halve werk. Een veilige basis voor hond en kind is daarom heel geschikt als je onlangs een baby hebt gekregen.

Q Mogen de kinderen mee naar de trainingen?
A De lessen zijn gemaakt voor volwassenen. Jij bent als volwassene eindverantwoordelijk voor de omgang tussen je hond en je kind. Jij kent je eigen kind het best. Het is daarom aan jou om met alle tips en de informatie die je krijgt thuis met je kind aan de slag te gaan.
Afhankelijk van de leeftijd en de concentratieboog van je kinderen is het mogelijk dat ze sommige lessen mee gaan. Dit altijd na overleg vooraf met mij.

Q Is dit traject geschikt voor een hond met gedragsproblemen?
A Het traject is bedoeld voor het verbeteren van de interactie tussen hond en gezin. Als de gedragsproblemen hieronder vallen dan kan dit traject geschikt zijn om e.e.a. te verbeteren in combinatie met maatwerk begeleiding door mij. Neem voor een maatwerktraject per mail contact met me op voor de mogelijkheden.

Q Wat voor lijn neem ik mee voor mijn hond
A Bij voorkeur een goed zittend Y-tuig met een lijn van tussen 2,5 en 5 meter. Voor je een tuig aanschaft leg ik je met alle plezier uit wat goed passende tuigen zijn en waar je die kunt kopen.

Q Wat moet ik verder nog meenemen?
A Een kleedje voor je hond, een gevulde Kong, een speeltje wat in je hand past (een fleece vlechtje werkt heel fijn), veel beloningsvoertjes

Q Ik heb weinig tijd met mijn drukke gezinsleven. Heb ik dan wel wat aan deze training?
A Het vraagt hoe dan ook wel een investering van tijd en inzet. Het levert je daarna tijd op omdat je meer rust en veiligheid in de interactie tussen je hond en gezin creëert.

Q Ik zoek een puppycursus voor mijn hond. Is deze cursus daar geschikt voor?
A Jazeker, dit traject is bijzonder geschikt voor pups en jonge honden die in een gezin wonen of die op wat voor manier met kinderen in aanraking komen. Ook als je geen inwonende kinderen hebt. Dus voor opa en oma en ook als je bijvoorbeeld in een wijk woont waar je op straat kinderen tegen komt. 

Q Is een groepstraject niet beter voor de socialisatie?
A Een 1 op 1 traject is juist met een pup heel fijn. Het 1 op 1 oefenen zorgt juist voor extra voorspelbaarheid voor je pup. Er zijn verschillende andere dieren en dingen aanwezig om je pup mee te socialiseren. Het voordeel is dat er veel minder afleiding is en dat je ook niet staat te wachten op anderen. We kunnen dus lekker veel doen met elkaar!

Q Waar trainen we?
A Bij goed weer kunnen we buiten trainen op ons omheinde oefenveld. Bij slecht weer hebben we de mogelijkheid om binnen te oefenen.

Q Voor welke leeftijd is deze cursus geschikt?
A Voor pups vanaf 8 weken tot 18 maanden.

Gedragstherapie of Gedragsbegeleiding

Persoonlijke ondersteuning bij gedragsproblemen van je hond

Normaal gesproken is het hebben van een hond leuk, maar soms ontwikkelt een hond in de loop der tijd gewoontes waar je minder blij mee bent. Wat door ons als probleem wordt gezien, is vaak voor de hond heel normaal gedrag. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we er niets mee kunnen.

Ook kunnen honden net als mensen in emotionele nood komen te verkeren. Dit is ernstig en zal net zoals bij mensen met professionele inzichten, zorg en hulp in goede banen begeleid moeten worden

Samen met jou en eventuele huisgenoten gaan we bekijken hoe het ongewenste gedrag van je hond is ontstaan.
Met begrip voor zowel jouw standpunt als dat van je hond ga ik je helpen om te leren hoe je je hond kunnen begrijpen en het gedrag kunt veranderen, waardoor iedereen in het gezin meer plezier heeft van de hond.

Je investering is €297,- in een traject van 3 maanden, bestaand uit: een intake consult van 2-2,5 uur, twee opvolgconsulten van ca 1 uur en begeleiding per mail/WhatsApp tot 3 weken na het laatste consult.
Exclusief reiskosten, deze zijn €0,35/km vanaf de Hagenweg in Dalfsen.

Aanvullende losse consulten per sessie van ca 1,5 uur €90 plus €0,35/km indien op locatie.

Super, ik doe mee!
Wat is je investering?
Je investering is €297,- in een traject van 3 maanden, bestaand uit: een intake consult van 2-2,5 uur, twee opvolgconsulten van ca 1 uur en begeleiding per mail/WhatsApp tot 3 weken na het laatste consult.
Exclusief reiskosten, deze zijn €0,35/km vanaf de Hagenweg in Dalfsen.

Aanvullende losse consulten per sessie van ca 1,5 uur €90 plus €0,35/km indien op locatie.Image

Plezierige huishond

De opvoeding van je hond neem je uiteraard serieus want je wilt dat het straks een hele fijne gezinshond wordt. Een veilige basis heb je al gelegd. Toch zijn er wel wat dingen waardoor je je afvraagt of je nog steeds op de goede weg bent om die fijne gezinshond te krijgen die je voor ogen hebt.

Herken je dit?

In het begin kostte het je best wat moeite om je hond mee te laten wandelen. Nu hij wat groter is is er niet altijd een peil op te trekken. Of hij gaat op de grond liggen, of hij begint in de lijn te hangen. Vooral als er een andere hond of kinderen in beeld komen is hij soms niet te houden.
Toen je hond klein was liep hij overal achter je aan. Nu hij wat ouder is lokt de buitenwereld en sta je soms te roepen tot je een ons weegt voor hij weer bij je terug komt. Niet erg handig als je nog naar je werk moet.
Als er bezoek komt is je hond overenthousiast. Hij bedoelt het allemaal niet kwaad, maar het gespring en geblaf is hinderlijk en mag wat jou betreft wel ophouden. 
Je zag bij andere honden in de wachtkamer wat een gedoe het kan worden om naar de dierenarts te gaan. De dierenarts was de eerste keer nog een grote vriend van je hond. Na de laatste inenting was hij al een stuk minder enthousiast. Dat zal nog wat worden als hij straks volwassen is...
Je hoopt nog steeds dat je een keer na een lekker wandeling samen met je gezin en de hond neer kunt strijken op een terrasje zonder dat de hond zijn kop in de tas of het kruis van de mensen aan het tafeltje naast je steekt.
Als je ‘s avonds de kinderen op bed hebt liggen en zelf op de bank neerploft met een kop thee en een boek vind je hond het, ondanks die lange wandeling eerder vandaag, tijd voor actie. Met geblaf en gepiep maakt hij je dit duidelijk. Tot zo ver de rust aan je hoofd...

Ik schrijf mij in
Hoe zou het voor je zijn als

Jullie allebei kunnen genieten van jullie wandelingen en het overmatig getrek aan de lijn stopt.
Je hond komt als je hem roept.
Je bezoek kunt ontvangen en je hond rustig blijft.
De bezoekjes aan de dierenarts ontspannen blijven verlopen.
Je een terrasje kunt pakken zonder gênante situaties veroorzaakt door je hond.
Je na een drukke dag kunt genieten van je welverdiende rust zonder dat je hond begint te zeuren om aandacht.
Dit is mogelijk als je de cursus Plezierige Huishond volgt.

Aan het einde van dit traject
Weet je hoe je ontspannen met je hond kunt wandelen zodat jullie allebei kunnen genieten van jullie wandelingen.
Krijg je contact met je hond waardoor het terugroepen makkelijker is.
Hebben jij en je hond het vertrouwen om ook in de toekomst ontspannen naar de dierenarts te blijven gaan.
Stap je met zelfvertrouwen het terras op want jouw hond zal niemand tot last zijn.
Kan je na een dag zorgen voor iedereen in het gezin je eigen rustmoment pakken met een hond die er ook lekker bij gaat liggen.
Wat is dan de investering?
Je investering is in een goede start voor je gezinshond is €125,- en 8 keer wekelijks 45 minuten in een groepje training bij ons op locatie. Daarnaast oefen je iedere dag een paar minuten thuis met je hond.Image
Veel gestelde vragen

Q Wanneer begint de cursus?
A Je kunt op ieder moment van de maand beginnen. 

Q Voor welke leeftijd is deze cursus geschikt?
A Voor honden vanaf 6 maanden.

Q Kan ik ook aansluiten als ik hiervoor ergens anders een cursus heb gedaan?
A Jazeker, ook dan kan je meedoen aan de Plezierige Huishond cursus.

Q Werk je alleen met groepen?
A Voor de opvoeding van pups en jonge honden is het het best om eerst individueel door mij geholpen te worden. Op deze manier krijgen jullie de tijd en aandacht van mij die jullie verdienen en is er ruimte voor je vragen. Ik kan aansluiten bij wat jullie nodig hebben voor de beste ontwikkeling van je hond. De vervolgstap is om aan te sluiten in een groepje, zodat je hond leert om zich, ook als er andere honden zijn, op jou te concentreren.

Q Trainen we ook buiten als het slecht weer is?
A Als het weer het toelaat kunnen we buiten aan de slag op ons omheinde trainingsveld. Als het echt slecht weer is kunnen we binnen trainen. 
 
Q Wat voor lijn neem ik mee voor mijn hond?
A Bij voorkeur een goed passend Y-tuig of een comfortabele halsband met een lijn van tussen 2,5 en 3 meter. Voor je een tuig aanschaft leg ik je met alle plezier uit wat goed passende tuigen zijn en waar je die kunt kopen.

Q Moet ik verder nog iets meenemen?
A Een kleedje voor je hond, een gevulde kong of iets om te kauwen, een speeltje wat in je hand past en toch lang genoeg is, zoals een fleece vlecht en veel lekkere beloningsvoertjes.

Inschrijven Plezierige huishond

(knop uiterst rechts)
Error: Embedded data could not be displayed.

Detectie zoeken

Misschien heb je op het vliegveld wel eens een hond gezien die langs koffers of mensen loopt en op deze manier naar drugs of explosieven zoekt?
Hoe gaaf is dat als je met je eigen hond ook kan zoeken!

Detectie is neuswerk voor de hond. Spelenderwijs gaan we jouw hond leren zoeken en een geur inprenten, bijvoorbeeld: koffie, thee, tabak of kaneel. Met behulp van geurboxen gaan we je hond leren deze geur te verwijzen.
Bij het trainen van detectiewerk maken we gebruik van de natuurlijke driften van de hond. Deze gebruiken we dan om verder te trainen op zijn/haar manier van verwijzen, waarbij hij steeds langer bij de te verwijzen geur zal blijven en daar tenslotte in volhard. We werken hierbij met een clicker en een grote beloning voor de hond. Dit kan zijn zijn favoriete speeltje of een allerlekkerst voertje!

Sportdetectie is echt teamwork. Leer op de neus van je hond te vertrouwen en ontwikkel door samen te werken een betere band met je hond.
Detectie zoeken kan al met pups vanaf 8 weken oud en kan je tot hoge leeftijd met je hond blijven doen. Neuswerk geeft je hond een mentale uitdaging waardoor hij een voldaan gevoel krijgt en het zorgt voor ontspanning

Super ik doe mee

Voor welke honden is detectie geschikt?

Voor de puberhond die buiten soms overprikkeld raakt: met zijn neus leren werken maakt hem gefocust daarop en zorgt voor een stressverlaging bij je hond.
Voor drukke honden: een kwartier werken met de neus is vermoeiender dan een uur wandelen.
Voor de senior hond zodat die mentaal geprikkeld en scherp blijft
Voor een hond die moet herstellen van een blessure: een mooie manier om voldaan te worden zonder zich te overbelasten
Voor honden die wat onzeker zijn: leren vertrouwen op hun neus. Zij mogen hun eigenaar duidelijk maken waar het voorwerp ligt zonder dat hun eigenaar weet waar. Op de lange termijn krijgt je hond ook in andere situaties meer zelfvertrouwen.
Voor de volwassen hond die nog wel een taak kan gebruiken om zich beter in zijn vel te laten voelen: thuis rustiger worden, buiten meer samenwerken met jou en minder met andere honden/mensen bezig zijn. Je hond met regelmaat laten zoeken op geur kan bijdragen dat je hond minder blafferig is, meer ontspannen, minder de neiging heeft om te slopen en tevredener wordt.
En natuurlijk voor iedere hond die die het leuk vind om wat met de baas te doen!

Ontdek op een ontspannen, positieve en hondvriendelijke manier de geweldige mogelijkheden van de hondenneus!
Ga aan de slag met detectie. Bij Hond voor Elkaar werken we o.a. met kruidnagel of tabak. We gebruiken geen verboden of gevaarlijke stoffen zoals drugs of brandbare stoffen.
Detectie is geschikt voor honden van alle rassen en leeftijden, mits ze dol zijn op een speeltje of voer. Een hond die weinig of niets om spelen en eten geeft is waarschijnlijk niet geschikt voor speuren en detectie omdat er dan te weinig motivatie is om te zoeken.

De groepslessen worden gegeven in groepjes van ca 4 personen. waarbij er altijd 1 hond aan het werk is en de andere honden mogen uitrusten in de auto. Dit betekent dat de detectielessen ook geschikt zijn voor honden die niet zo goed met andere honden kunnen. Je hond moet dus wel in de auto kunnen wachten als hij niet aan de beurt is.
Voor de fanatieke cursisten is er de mogelijkheid om levels te behalen met je hond volgens de normen van SIFD (Scent Imprint For Dogs)

Wat is je investering?

Basiscursus Detectie
Deze cursus is geschikt voor iedere hondeneigenaar die samen met zijn of haar hond met zoekwerk aan de slag wil.
De basiscursus duurt 6 lessen.
Ca 4 honden en geleiders in een groepje.
Er is steeds 1 hond aan het werk de andere honden rusten uit in de auto. Tussendoor behandelen we de theorie.
De kosten voor de cursus zijn €135,00 inclusief theorie, praktijk en een geurbron.

Vervolgcursus Detectie
Deze cursus is geschikt voor iedere hondeneigenaar die verder wil met detectie richting SIFD level 1/2 of recreatief.
De cursus duurt 6 lessen.
Ca 4 honden en geleiders in een groepje.
Er is steeds 1 hond aan het werk de andere honden rusten uit in de auto. Tussendoor behandelen we de theorie.
De kosten voor de cursus zijn €135,00

Privélessen zijn ook mogelijk
7 privélessen van 0,5 uur: €197,00 strippenkaart is 14 weken geldig
1 losse privéles 0,5 uur € 35,00Inschrijven detectie

(knop uiterst rechts)
Fout: We kunnen nu geen data weergeven.