Onze service: Dierenhotel - Hondenschool Hondenuitlaatservice

Over mij


Hoi ik ben Eveline


Honden, paarden, konijnen, geiten, cavia’s en ganzen al toen ik kind was vond ik het prachtig en wilde ik later als ik groot was het liefst werk gaan doen met dieren. 
Ik kreeg een gezin en vanzelfsprekend hadden we ook honden. Ik was stapelgek op ze, maar ondanks dat ik al behoorlijk veel ervaring had ging het niet altijd van een leien dakje met ze. Soms wist ik niet wat ik ermee aan moest en de gedachte kwam zelfs in me op om een van de twee te herplaatsen.

De school waar ik werkte ging reorganiseren. Door de reorganisatie kreeg ik de kans om een opleiding tot hondengedragstherapeut te volgen. Tijdens de opleiding leerde ik om op een andere manier naar mijn eigen honden te kijken. Daardoor ging ik voortaan anders met ze om. Wat ervoor zorgde dat we onder andere weer gingen genieten van onze wandelingen.

Kers op de taart is dat ik nu elke dag mag doen wat ik het allerliefste doe, werken met mensen en hun honden.

Mijn overtuigingen
Enkele overtuigingen die ten grondslag liggen aan hoe ik werk en wat ik bied:
Wij hebben als mensen erg hoge en soms zelfs onrealistische verwachtingen van honden. En brengen onze honden onbedoeld te vaak in voor hen moeilijke situaties. Het is belangrijk dat we rekening leren houden met de basisbehoeftes van honden en jawel, ook hun emoties en vervolgens onze communicatie daarop afstemmen. Het leven met honden is fijner als je hondvriendelijk met elkaar leert communiceren. Gelukkige honden maken hun gezinnen gelukkig, waardoor samenleven voor iedereen een plezier wordt.

Wie ik ben als persoon & als trainer in kernwoorden
Eigenzinnig, direct, beelddenker, veel gevoel voor humor, geef niet snel op, vindingrijk, geïnteresseerd, behulpzaam, plichtsgetrouw, groot verantwoordelijkheidsgevoel, spontaan, vrolijk, opgewekt.

Als je me zou kennen, zou je weten dat... 

 • Ik getrouwd ben met mijn eerste vriendje en wij twee zoons kregen van nu 11 en 3 jaar.
 • Ik 2 honden heb: Anne een Hollandse herder van 14 is bij ons thuis geboren. Ook hebben we spring-in-het-veld Baris een kruising bouvier x grote poedel van 6 die als herplaatser bij ons kwam.
 • Ik rustig en geduldig ben, maar toch heel direct en duidelijk kan zijn zonder daarbij de verbinding met de ander te willen verliezen.
 • Ik gevoelig ben voor sfeer.
 • Ik 10 jaar in het speciaal onderwijs heb gewerkt.
 • Ik vaak een rake of humoristische gedachte hardop uitspreek waarmee ik anderen soms verbaas of aan het lachen maak.
 • Ik een voortdurende maalstroom van gedachten in mijn hoofd heb die alleen stopt als ik een boek lees.
 • Ik nogal wat boeken lees, met uiteenlopende onderwerpen: ouderschap, communicatie, honden, detectives, romans, thrillers. Op dit moment staan o.a. de volgende boeken op mijn boekenplank: Punished by Rewards (Alfie Kohn), Attachment parenting (William Sears), De acht grote lessen van de natuur (Gary Ferguson) De zeven zussen (Lucinda Riley) en de detectives van Agatha Christie.
 • Ik van tijd tot tijd graag naar een concert van Normaal ga.
 • Ik het heerlijk vind om te mennen met de pony van mijn zoon.
 • Ik wel thee en geen koffie lust.
Liever een officieel lijstje?