Onze service: Dierenhotel - Hondenschool Hondenuitlaatservice
Ieder z'n eigen talenten

Ieder z'n eigen talenten

Opruimen, ik kan er niks van
Of om precies te zijn ik ben ik er zo goed in dat ik me helemaal verlies in het uitpluizen van spullen en ze onder te verdelen in zoveel categorieën dat ik vervolgens vastloop, te lang bezig ben en uiteindelijk als mijn opruimtijd erop zit de boel weer op een grote stapel beland. Een volgende keer dan maar verder.

Die volgende keer zie ik soms tegenop, omdat het de vorige keer zoveel werk was en het resultaat niet naar mijn tevredenheid was. Met als gevolg dat de stapel steeds een beetje verder aangroeit. Perfectionisme heeft een keerzijde. 

Daarom vroeg ik hulp
Er zijn namelijk mensen die wel kunnen opruimen.

“Echt waar Eveline?...Vertel me eens iets nieuws.”

Voor jou is het misschien een open deur, maar voor mij was het op een gegeven moment wel een eureca oplossing. In plaats van zelf door te modderen omdat ik vond dat ik het zelf moest kunnen, vraag ik nu hulp aan iemand die het kan. 

Mijn reddende engel
Na twee interne verhuizingen vond ik mijn huishouden een chaos en ik wist niet meer waar te beginnen. Mijn tante was mijn reddende engel. Ze heeft me een periode geholpen met opruimen en herstructureren van mijn huishouden. Ik hielp natuurlijk mee. Het was gezellig om het samen te doen en ik leerde van haar hoe ze bepaalde dingen deed. Daar heb ik nu, jaren later nog steeds plezier van. Het belangrijkste wat ik nu doe is onderhouden van het systeem wat we toen samen hebben bedacht.

Opruimen is nog wel een beetje `dingetje`. Het gaat me nog steeds niet heel makkelijk af. Ik weet nu wel wat ik moet doen, dat scheelt een stuk. En als het me weer boven het hoofd dreigt te groeien dan aarzel ik tegenwoordig niet meer. Ik vraag op tijd om hulp. Nu meestal bij mijn moeder of een vriendin. Zo houdt ik het bij en voorkom ik dat het uit de hand loopt.

“En wat wordt ik daar wijzer van Eveline?”

 Ik heb andere talenten
Al is opruimen niet een talent van me waar ik je blij mee kan maken. Ik kan jou wel heel goed helpen met het beter begrijpen van je hond. Uitleggen kan ik ook heel goed. Ik heb tenslotte in het onderwijs gewerkt. Zo hoef je niet in je eentje door te modderen en het wiel zelf uit te vinden. Ik geef je de handvatten waarmee jij aan de relatie met je hond kunt werken. Als er een eenmaal goede basis is kan je die zelf onderhouden. En wanneer het nodig is help ik je weer even met de puntjes op de i te zetten. Je hoeft het niet alleen te doen. 

Je hoeft het niet alleen te doen
En die stapeltjes?
Die zijn er nog steeds wel. Ik ben echt niet perfect geworden in opruimen. En dat hoeft ook niet, gelukkig maar. Ze zijn wel veel minder groot. En dat allemaal omdat ik tegenwoordig vind dat ik het niet alleen hoef te kunnen oplossen. En dat gevoel gun ik jou ook.

Date

19 december 2022

Tags

Omgang